TARTU TOIMEEN

 

Syksyllä 2018 julkaistu kirjani Tartu toimeen on tarkoitettu tilanteisiin, joissa jotakin pitäisi tehdä, mutta tekeminen ei suju tuosta vaan. Se on suunnattu erityisesti kouluikäisille lapsille ja nuorille. Mutta itse asia pätee yhtä hyvin myös aikuisiin. Huomaan ainakin itse käyttäväni monia kirjassa olevia toimeen tarttumisen keinoja jokapäiväisessä elämässäni. Huomaan myös mieleeni tulevan helposti niitä toiminnan aloittamiseen ja loppuunsaattamiseen liittyviä ikäviä ajatuksia ja tunteita, joita kirjassakin esitellään. (Eivätkä nuo toiminnan jarrut ole oma keksimiäni vaan ihan tutkijoiden esille tuomia.)

Kirja sisältää tehtäväkokonaisuuksia, joiden pohjalta voi toimeen tarttumista harjoitella ryhmämuotoisesti, yksilöllisesti tehtäviä harjoituksia sekä vinkkejä myös siihen, miten ohjata pieniä lapsia tekemisen ääreen – sekä pysymään siinä. Suurin osa tekstistä on kirjoitettu niin, että sen voi antaa koululaisten itsensä luettavaksi.

Tartu toimeen -kirjan taustalla näkyy vahvasti mindfulness ja siihen linkittyvä positiivinen psykologia. Oivalsin tämän vasta luettuani itse kirjan 🙂 Ehkä mindfulnessiin liittyvä käsitys ihmisestä on juurtunut jo niin syvälle mieleeni, että ajatukseni pyörähtävät automaattisesti sen periaatteiden suuntaisiksi.