JOOGA

Jooga on tie tasapainoon, kehon hyvinvointiin, keskittymiseen ja rentouteen. Se sopii kaikenikäisille ja sovellettuna kaiken kuntoisille henkilöille.
Joogaharjoituksissa yhdistyy liike ja keskittyminen yhteen niin, että harjoitusten aikana sekä mieli että keho rauhoittuvat. Liikkeen kautta opetellaan mm. hyväksymään tämän hetkinen tilanne, olemaan pakottamatta itseä liiallisiin ponnistuksiin ja toisaalta ponnistelemaan silloin, kun se on tarpeen. Joogan fyysiset harjoitukset auttavat pitämään yllä kehon liikkuvuutta ja hallintaa sekä edistävät terveyttä. Joogaan liittyy myös hiljentyminen, harjoituksen vastaanottamisen tila, joka  vie kohti läsnäoloa ja mielentyyneyttä.

Joogan voi ymmärtää myös yksinkertaiseksi ja luonnonmukaiseksi elämäntavaksi, johon voi tutustua esimerkiksi joogasutrien kautta.

Olen Suomen joogaliiton kuusivuotisen joogaopettajakoulutuksen puolessa välissä. Tämä mahdollistaa joogan ohjaamisen. Omassa ohjauksessani korostuu läsnäolo ja rauhoittuminen omaan harjoitukseen. Itse liikkeet ovat lempeitä ja sopivat myös ”tavallisen jäykille” ihmisille.

Hathajoogasta lisää nettisivuilla www.joogaliitto.fi.