Tartu toimeen prosessi

TARTU TOIMEEN

Yllä olevassa linkissä on kaavio, jonka mukaisesti toimeen tarttumista esitellään kirjassa Tartu toimeen. Kaaviota voi käyttää kaiken tavoitteellisen tekemisen tukena. Kirjassa kaaviosta on visuaalisesti hienompi versio sekä lisäksi kuvitettu versio lapsia varten.

Ennen aloittamista valmistellaan keho ja mieli varmistaen muun muassa sen, että käytettävissä on sopivissa määrin energiaa ja että toiminnalle on jokin suunnitelma. Tämän jälkeen aloitetaan toiminta. Sen aikana voi olla erilaisia vaiheita: joskus kaikki sujuu hyvin, joskus joudutaan ponnistelemaan ja joskus pitämään voimavaroja uudistavia taukoja. Toiminnan lopussa on hyvä pysähtyä ottamaan ”hyvä vastaan”. Onnittelemaan itseään siitä, että on yrittänyt ja mahdollisesti saanut jotakin aikaan – tai antamaan itselle myötätuntoa epäonnistumisten hetkellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *